boeken

Wolf

Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt,’ schreef Simone de Beauvoir al in 1949. Maar wát maakt de vrouw? Die vraag is onverminderd actueel. In Wolf ondernemen dertien vrouwen een zoektocht naar een antwoord. Hun essays zijn persoonlijk, analytisch en geschreven vanuit diverse achtergronden en invalshoeken. De vrouw in kunst, film en muziek, de vrouw als moeder, rolmodel of lustobject. De vrouw als sekse en als gender, als vrouw – en wat is dat dan? Wolf trekt geen definitieve conclusies maar wil een prikkelende bijdrage vormen aan het feministische debat, en vooral de aanzet zijn tot een open gesprek.

Met essays van Merel Bem, Basje Boer, Anaïs Van Ertvelde, Bo van Houwelingen, Emy Koopman, Nelleke Noordervliet, Marja Pruis, José Rozenbroek, Maral Noshad Sharifi, Naema Tahir, Yaël Vinckx en Herien Wensink. Ik verzorgde de samenstelling en schreef een essay ter inleiding.

In dit filmpje werd ik geïnterviewd over Wolf.

Maart 2019, Atlas-Contact

Onder andere verkrijgbaar bij bol.com

_______________________________________________

Vrouwen & seks

9789048842919-1

Wat windt vrouwen op? Waarom zijn vrouwen slechter in monogamie dan mannen? Waarom denken we vaak het tegenovergestelde? En waarom faken nog steeds zo veel vrouwen een orgasme? Een halve eeuw na de seksuele revolutie is de vrouwelijke seksualiteit nog altijd omgeven door taboes en clichés, en ook voor vrouwen zelf vaak een bron van mysterie en gêne.

Ik schreef er een essaybundel over, en interviewde vrouwen van alle leeftijden over hun seksleven, hun onzekerheden en hun verlangens.

Hier is een teaser.

September 2017, Lebowski Publishers

Onder andere verkrijgbaar bij bol.com

_______________________________________________

De mooiste kleur die niet bestaat

Eind jaren zeventig vlucht Julia uit Oost-Berlijn naar het Westen. Ze is 23 en wil maar één ding: de vrijheid om te worden wie ze is. Ze komt terecht in de Amsterdamse grachtengordel, waar ze een chirurg trouwt, een kind krijgt, en gaat werken op de redactie van een krant. In oktober 1990, bijna een jaar na de val van de Muur, gaat ze voor het eerst terug naar Berlijn. Daar vindt ze een versie van het verleden die een heel nieuw licht op haar heden werpt. En dan realiseert ze zich dat ze nog steeds geen antwoord heeft gevonden op de vraag: wat is vrijheid?

De mooiste kleur die niet bestaat is mijn debuutroman, en een roman over vrijheid en keuzes, over oude liefde en moederliefde, over de waanzin van een land dat een muur nodig had om zijn volk binnen te houden, maar ook over de moeite om vrijheid te vinden in een maatschappij waarin geld en uiterlijke schijn de hoofdrol spelen.

November 2012, Meulenhoff

Onder andere verkrijgbaar bij bol.com

_______________________________________________