bio

 

Maartje Laterveer is journalist, schrijver, spreker en consultant.

Titels

Maartje schrijft voornamelijk voor de Volkskrant, Vogue, Het Financieele Dagblad en FD Persoonlijk. Ze heeft een voorliefde voor interviews, essays en profielen, en bespreekt elke maand de nieuwste boeken in Vogue. Ze schreef een wekelijkse column over de veranderende man-vrouwverhoudingen in Het Financieele Dagblad en heeft zich sindsdien in dit onderwerp gespecialiseerd.

Thema’s

Vrouwen en feminisme hebben haar bijzondere belangstelling, en ze onderzoekt graag vanuit verschillende perspectieven de vraag wat het betekent om vrouw te zijn in de 21e eeuw.

Boeken

In september 2017 verscheen haar boek Vrouwen & seks bij Lebowski Publishers. In februari 2019 verscheen bij Atlas Contact Wolf, een essaybundel die ze samenstelt rondom de vraag: wat maakt de vrouw? In februari 2020 verscheen hierop het vervolg over de man: Sfinx.

Ze debuteerde in 2012 met een roman getiteld De mooiste kleur die niet bestaat (Meulenhoff), die werd genomineerd voor de Bronzen Uil.

Overig

Maartje geeft cursussen essay schrijven aan de Schrijversvakschool. Daarnaast treedt ze op als moderator of spreker bij debatten, lezingen en televisieprogramma’s. Wilt u haar boeken, dan kunt u zich wenden tot ZijSpreekt.

Trivia

Ze houdt van Parijs, van trenchcoats, van haar spiegelreflexcamera en van boeken. Papieren boeken. Als ze een motto zou hebben, dan zou het er een van Helen Keller zijn:

More than at any other time, when I hold a beloved book in my hand, my spirit is free