bio

Maartje Laterveer (1976) is journalist, schrijver, podcastmaker, spreker en consultant.

Journalist

Maartje schrijft oa voor NRC, de Volkskrant en Vrij Nederland. Ze heeft een voorliefde voor interviews en essays. Ze schreef een wekelijkse column over de veranderende man-vrouwverhoudingen in Het Financieele Dagblad en heeft zich sindsdien in dit onderwerp gespecialiseerd.

Thema’s

Vrouwen en feminisme hebben haar bijzondere belangstelling, maar ze schrijft ook over leiderschap, diversiteit en inclusie.

Wolf

In navolging van haar essaybundel Wolf startte zij in 2022 de feministische podcast Wolf, in samenwerking met Microphone Media Agency. Elke twee weken interviewt ze hierin een vrouw over wat het betekent om vrouw te zijn.

Boeken

In september 2017 verscheen haar boek Vrouwen & seks bij Lebowski Publishers. In februari 2019 verscheen bij Atlas Contact Wolf, een essaybundel die ze samenstelt rondom de vraag: wat maakt de vrouw? In februari 2020 verscheen hierop het vervolg over de man: Sfinx.

Ze debuteerde in 2012 met een roman getiteld De mooiste kleur die niet bestaat (Meulenhoff), die werd genomineerd voor de Bronzen Uil.

Consultant

Maartje werkt als consultant en is gespecialiseerd in diversiteit (neuro en gender) en leiderschap. Ze is gecertificeerd Brain Based Coach en Fearless Organization Practitioner. Daarnaast treedt ze op als moderator of spreker bij debatten, lezingen en televisieprogramma’s. Wilt u haar boeken, dan kunt u zich wenden tot ZijSpreekt.

Trivia

Ze houdt van Parijs, van trenchcoats, van haar spiegelreflexcamera en van boeken. Papieren boeken. Als ze een motto zou hebben, dan zou het er een van Helen Keller zijn:

More than at any other time, when I hold a beloved book in my hand, my spirit is free