bio

IMG_0034

Maartje Laterveer studeerde Franse Taal en Letterkunde in Leiden en Parijs. Ze was eindredacteur voor onder andere Elle voordat ze in 2009 ging freelancen als schrijver en journalist.

Titels

Ze schrijft voornamelijk voor Vogue, de Volkskrant en FD Persoonlijk. Ze heeft een voorliefde voor interviews, essays en profielen, en bespreekt elke maand de nieuwste boeken en films in Vogue. Sinds 15 september heeft ze een wekelijkse column over man-vrouwverhoudingen in Het Financieele Dagblad.

Thema’s

Vrouwen en feminisme hebben haar bijzondere belangstelling, en ze onderzoekt graag vanuit verschillende perspectieven de vraag wat het betekent om vrouw te zijn in de 21e eeuw.

Boeken

In september 2017 verscheen haar boek Vrouwen & seks bij Lebowski Publishers. In februari 2019 verschijnt bij Atlas Contact Wolf, een essaybundel die ze samenstelt rondom de vraag: wat maakt de vrouw? Het zal het startschot zijn van een collectie feministische essaybundels waarvoor ze als curator optreedt.

Ze debuteerde in 2012 met een roman getiteld De mooiste kleur die niet bestaat (Meulenhoff), die werd genomineerd voor de Bronzen Uil.

Overig

Maartje geeft cursussen essay schrijven aan de Schrijversvakschool. Daarnaast treedt ze op als moderator of spreker bij debatten, lezingen en televisieprogramma’s. Wilt u haar boeken, dan kunt u zich wenden tot ZijSpreekt.

Trivia

Ze houdt van Parijs, van trenchcoats, van haar nieuwe spiegelreflexcamera en van boeken. Papieren boeken. Als ze een motto zou hebben, dan zou het er een van Helen Keller zijn:

More than at any other time, when I hold a beloved book in my hand, my spirit is free