catwoman


Ze werd beroemd met CAT PERSON, een verhaal in The New Yorker over een jonge vrouw die gaat daten met een iets oudere man die ze bij ander inzien toch niet zo aantrekkelijk vindt, maar met wie ze toch seks heeft omdat ze nu eenmaal A heeft gezegd en vindt dat ze dan ook B moet zeggen. Het verhaal ging als een razende viral. Veel vrouwen herkenden zich in dat verantwoordelijkheidsgevoel voor ‘s mans lust, en ook in hoe het afliep. Toen de vrouw de man tactisch dumpte, liet hij zich niet afschepen en het verhaal eindigt met een enkele app: hoer.

De Amerikaanse schrijver Kristen Roupenian (37) werd er wereldberoemd mee en geldt inmiddels als autoriteit in seks, macht en gender. Nu heeft ze (37) een eerste verhalenbundel: You Know You Want This. En ja, DIE WIL JE inderdaad.

Ik interviewde haar voor Vogue over seks en macht, twee thema’s die kunstig door haar verhalen zijn verweven. ‘Als ik hardop nadenk, dan denk ik dat ik die twee altijd verkeerd heb begrepen. Vooral macht. Als jongere vrouw dacht ik dat ik wist wat macht was en hoe ik deze kon aanwenden. Het duurde heel lang voordat ik besefte dat ik dat helemaal niet wist.’

Lees hier het hele interview (€ 0,89 bij Blendle).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s