Victoria’s secret na #metoo

0ylXMsQgI_gbvQhp9fuubmYSAng

Vorige week werd de nieuwe show van Victoria’s Secret uitgezonden. In een tijdperk waarin de #metoo-beweging opnieuw de status van de vrouw als lustobject ter discussie stelt, zou je verwachten dat het lingeriemerk op de nieuwe mores inspeelt met een iets minder uniform vrouwbeeld.

Andere lingeriemerken doen dat in elk geval wel. Het Amerikaanse merk Aerie adverteert met plussize-modellen en Rihanna lanceerde haar lingeriemerk met een spraakmakende show met modellen in alle soorten en maten, zelfs een hoogzwanger model dat na de show in allerijl naar het ziekenhuis moest worden gebracht voor de bevalling. Haar show was een expliciete sneer naar Victoria’s Secret, het merk dat zijn modellen Angels noemt en consequent als pin-up centerfolds de catwalk op stuurt.

Hélas, Victoria’s Secret laat zich weinig gelegen liggen aan de roep om een pluriformer vrouwbeeld. Blijkens de nieuwste show prefereert Amerika’s grootste lingeriemerk te blijven steken in een tijdperk waarin mannen bepalen wat sexy is. Voor FD Persoonlijk schreef ik er dit stuk over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s