vogue x peter lindbergh

oktober-2016-55Out now: Vogue’s oktobernummer met cover en shoot van niemand minder dan Peter Lindbergh, die Lara Stone fotografeerde in de Rotterdamse havens.

Voor dit nummer interviewde ik actrice Rifka Lodeizen over haar knappe rol in de film Tonio, de verfilming die regisseur Paula van der Oest maakte van het gelijknamige boek waarin A.F.Th. van der Heijden schrijft over de dood van zijn zoon Tonio. ‘Ik ben trots op deze film,’ vertelde ze me. ‘Maar dit is wel mijn moeilijkste rol ooit.’

Ook schreef ik een artikel over vrouwen & tech. Over hoe cool die combinatie aan het worden is, en over hoe tech onze wereld en toekomst revolutionair aan het veranderen is.

Verder interviewde ik de geweldige Sloane Crosley, ooit New Yorks populairste publicist, nu debutant met haar roman The Chain. En cabaretière Eva Crutzen (‘Ik denk dat dat hele presteren niet gelukkig maakt’) en de veelbelovende schrijfster Catherine Lacey, die een soort Eat, Pray, Love schreef, maar dan goed.

En natuurlijk besprak ik weer de mooiste boeken en films die eraan komen. Tip: let op Eimear McBride. En Bridget Jones is niet de enige reden om naar de bioscoop te gaan deze maand. Er komen twee mooie Franse films aan over hetzelfde onderwerp. De liefde. En hoe compliqué die is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s